Vindt u het leuk om uw ervaringen te delen? Schrijf dan een berichtje in
Mijn gastenboek

Ik ben aangesloten bij:

BATC Beroepsorganisatie
Natuurgeneeskundig
Therapeut

Aangesloten bij;

Cam Coop
Geschillencommissie Complementaire Behandelvormen

NOAG
Nederlandse Orde Alternatieve Genezers

KvK nr. 34257722

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fytotherapie/Herborist, oftewel kruidengeneeskunde, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen.

Soms kan het voorkomen dat een energetische bijstelling van het systeem niet volledig standhoudt of niet volledig de fysieke klachten wegwerkt.
Het fysieke lichaam heeft dan meer tijd nodig om te herstellen. Om dit herstel te ondersteunen kan een fytotherapeutica (geneeskrachtig kruid) een milde maar krachtige toevoeging zijn van uw behandeling.

Uiteraard dient hier wel zorgvuldig mee omgegaan te worden! Want zoals de naam al zegt, het is een 'natuurlijk geneesmiddel'.

Ook fytotherapeutica kunnen hun bijwerkingen hebben en kunnen andere (reguliere) medicatie beinvloeden.

Het is dan ook niet verstandig om zelf te gaan experimenteren met kruiden!

Wilt u gebruik gaan maken van een fytotherapeutica, doe dit dan altijd na overleg met een fytotherapeut en na overleg met uw (huis)arts!

In de praktijk is inmiddels een ruim assortiment van kruiden en combinaties van kruiden aanwezig welke als thee of tinctuur als ondersteunend middel gebruikt kunnen worden.

Uiteraard heb ik de HBO opleidingen Fytotherapie en Herborist gevolgd zodat ik u hierin kan adviseren.

In de praktijk verschillende kruiden en kruidencombinatie aanwezig welke als "thee" gezet kunnen worden en welke een ondersteunende werking hebben op ons fysieke en/of emotionele systeem.

Voor de mensen welke niet van kruiden "thee" houden zijn er van een aantal kruiden ook tincturen gemaakt. Hierbij zijn de kruiden getrokken in 37,5% alcohol welke met een beetje water ingenomen kunnen worden.

Kruiden en tincturen werken ondersteunend maar vervangen geen reguliere geneesmiddelen! Neem bij langdurige klachten altijd contact op met uw huisarts.


Contra indicaties en Reguliere Medicatie:

Kruiden hebben een ondersteuning werking voor lichaam en geest echter, vervang nooit zonder overleg met uw huisarts, uw reguliere medicatie voor kruidenpreparaten! Kruiden kennen bijna geen bijwerkingen echter kunnen zij uw reguliere medicatie wel qua werking veranderen. Gebruikt u reguliere medicatie? vraag dan altijd even na of er een wisselwerking met kruiden is. Ook als u zwanger bent kunt u niet alle kruiden zomaar gebruiken!

Het volledige assortiment is te zien op de Fyto therapie site van
www.spiritueelcentrum-uitgeest.nl


AROMATHERAPIE

Bij de Aromatherapie werken we met ETHERISCHE OLIňN.

Etherische oliŽn worden ook wel EssentiŽle OliŽn genoemd.
Etherische oliŽn worden gewonnen uit planten en bomen, Dit kan uit het blad, de bloem, wortel, hout, bast zijn.
Iedere olie heeft zijn eigen samenstelling en geur en deze stoffen en geur kunnen we o.a. middels ruiken opnemen in ons systeem. Iedere geur heeft zijn eigen subtiele invloed op ons systeem! dat kan fysiek, emotioneel maar ook psychisch/mentaal zijn.

Het gebruik van etherische oliŽn kan dan ook ondersteunend werken op ons systeem.

In de praktijk zijn verschillende etherische oliŽn aanwezig.
Deze kunnen gebruikt worden in een diffuser, geur inhaler, rollerflesjes of druppelflesjes welke uiteraard ook in de praktijk aanwezig zijn.


 

 


 

 

 

 


 

Fytotherapie/Herborist en Aromatherapie