Vindt u het leuk om uw ervaringen te delen? Schrijf dan een berichtje in
Mijn gastenboek

Ik ben aangesloten bij:

BATC Beroepsorganisatie
Natuurgeneeskundig
Therapeut

Aangesloten bij;

Cam Coop
Geschillencommissie Complementaire Behandelvormen

NOAG
Nederlandse Orde Alternatieve Genezers

 

 

 

KvK nr. 34257722

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut ben ik aangesloten bij de BATC en ik werk dan ook vanuit een holistisch oogpunt en volgens de 5 natuurgerichte principes: Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en de Levenskunst.

Vijf natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliŽnt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet  functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat 'niet zichtbaar' is, denk bijvoorbeeld aan de 'lege ruimte' om ons heen, onze chakra's en ons auraveld.

De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra's en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

De energie wordt er middels Reiki, Kristaltherapie en Aura/Chakra healing behandeld en op peil gebracht.

2. Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is ťťn van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

Door de energie van Reiki en Kristallen puntsgewijs toe te passen, worden de energiebanen geprikkeld om door te stromen en signalen door te voeren in het lichaam.

3. Drainage

In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke en of stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatie netwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.

Tijdens een combinatie behandeling van Reiki, Kristaltherapie en Aura/Chakrahealing wordt het energetische systeem o.a. gereinigd. Voor het fysieke systeem kan er een fytotherapeutisch advies gegeven worden.

4. Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

Uiteraard is er tijdens een sessie voldoende tijd om hierin een stuk begeleiding te geven.

5. Levenskunst

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beÔnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beÔnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Indien er patronen aanwezig zijn welke een terugkerende blokkade en/of belemmering vormen, kan deze naast de energetische therapie-vormen o.a. middels EFT worden behandeld.

Binnen de praktijk wordt er op diverse manieren met de bovenstaande natuurgerichte principes gewerkt;

Klik voor uitgebreide informatie over de specifieke  op de blauwe knop in de linker kolom!

**********************************************************************

Ik ben in het bezit van het CPION/PLATO erkende MBK-hbo diploma.

Verplichtingen Wet Wkkgz:

Als BATC therapeut beschik ik over een aansluiting bij een geschillencommissie waardoor ik tegemoet kom aan de eis zoals die door de Wkkgz ( Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) verplicht wordt gesteld. Het reglement behorende bij de Geschillencommissie waarbij ik aangesloten ben kunt u via de link bekijken. Reglement Geschillencommiessie.

Indien u een klacht hebt stel ik het op prijs als u mij hierover informeert zodat wij er samen een oplossing voor kunnen vinden. Mocht dit niet lukken, dan kunt u dit melden bij de BATC. Zij zullen dan een mediation traject starten.
Indien dit geen bevredigende oplossing biedt wordt uw klacht gemeld bij de geschillencommissie.

Verplichtingen mbt AVG:

In verband met de nieuwe regels mbt de privacywet wordt de privacyverklaring voorafgaande aan de 1e behandeling overhandigd.
Indien u de privacyverklaring vooraf wilt doornemen, kunt u deze via de email aanvragen. Stuur hiervoor een mail naar : uiting-praktijk@hotmail.com.

 

Heeft u na het lezen van de informatie vragen? Neem dan even contact op met de praktijk! U bent van harte welkom!

Neem voor aanvullende informatie ook eens een kijkje op

http://www.spiritueelcentrum-uitgeest.nl/

      

Kijkje in de praktijk, zoals je kunt zien op de foto, kan je van te voren binnen kijken want er is een grote etalage.        

Behandeling volgens afspraak en tegen contante of pin betaling.

Welkom!
bij de Uiting-praktijk!

  Website voor het laatst bijgewerkt op 01-2021