Vindt u het leuk om uw ervaringen te delen? Schrijf dan een berichtje in
Mijn gastenboek

Ik ben aangesloten bij:

BATC Beroepsorganisatie
Natuurgeneeskundig
Therapeut

Aangesloten bij;

Cam Coop
Geschillencommissie Complementaire Behandelvormen

NOAG
Nederlandse Orde Alternatieve Genezers

KvK nr. 34257722

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oorkaars Therapie

In de praktijk worden oorkaars-behandelingen gegeven
met Hopi-Oorkaarsen van Biosun.
De oorkaarsen van Biosun worden nog steeds met de hand gemaakt. Ze worden gemaakt volgens het oude, traditionele recept waarbij alleen de beste grondstoffen worden gebruikt. Deze grondstoffen worden streng op hun zuiverheid gecontroleerd.
Alleen de beste kwaliteit katoen, geteeld zonder gebruik van insecticiden of andere chemische bestrijdingsmiddelen komt ervoor in aanmerking.
Naast de zuivere katoen worden de oorkaarsen gemaakt van zuivere bijenwas, honingextract en traditionele indiaanse kruiden zoals salie, johanneskruid, kamille en 100% natuurlijke etherische oliŽn.

Behandeling

De cliŽnt gaat op de zij op de behandeltafel liggen.
De behandeling begint met een lichte en zachte massage van het oor. Hierdoor wordt het oor iets soepeler en de lymfeklieren worden licht gestimuleerd zodat de werking van de oorkaars optimaal is.
Vervolgens wordt de oorkaars aangestoken en met een draaiende beweging in het oor geplaatst.
De behandelde persoon hoort nu het aangename knisperen en knetteren van de vlam. Na ca. 10-12 minuten wordt de kaars verwijderd en gedoofd in een glaasje water. Eventuele condensrestjes welke aan het begin van de gehoorgang kleven worden verwijderd en de behandelde persoon gaat op de andere zij liggen. Hier herhaald zich de procedure.

Bij een oorkaars-behandeling worden altijd beide oren behandeld!

Als het tweede oor ook behandeld is, is het van belang om nog even een aantal minuten te blijven liggen.

Werking

Oorkaarsen hebben hoofdzakelijk een fysische werking. Een lichte onderdruk (schoorsteeneffect) en de beweging van de vlam, veroorzaken een trilling van de lucht in de oorkaars die op het trommelvlies inwerkt alsof dit zachtjes wordt gemasseerd. Dit veroorzaakt een aangenaam gevoel van warmte en het zorgt voor een evenwicht van druk in de oren, het voorhoofd en de voorhoofdsholten. Dit fysische effect wordt vaak direct na de behandeling omschreven als druk- en pijn verminderend, vooral in het hoofd- en het oorgebied. De behandeling kan tevens een betere neusademhaling en een beter reukvermogen tot gevolg hebben. Ook al was de neus verstopt voor de behandeling. Daarnaast brengt de behandeling een uniek gevoel van ontspanning.

Filter.

De Biosun oorkaarsen hebben onderin een filter zitten. Dit filter vangt het omhoog gekomen oorsmeer op en zorgt er tevens voor dat er geen wasresten het oor in kunnen. Hierdoor is het dan ook veilig om de oorkaarsen te gebruiken.

Oorkaarsen van Biosun zijn gecontroleerde, goedgekeurde produkten conform de Europese richtlijkn 93/42. Volgens de normen van deze richtlijn behoren de oorkaarsen tot de groep van medische produkten van klasse IIa en ze dragen dan ook een CE-teken.

Geschiedenis

Sedert eeuwen zijn oorkaarsen als natuurmiddel bekend bij verschillende culturen.
Oorkaarsen werden onder andere reeds gebruikt door de Hopi, de oudste Pueblostoam. Deze indianen beschikken over een grote medische kennis en een hoge spiritualiteit.
Dit is terug te vinden op oude rotsschilderingen in de Hopi-Tower aan de Grand Canyon. Deze tonen de toepassing van oorkaarsen bij indwijdingsrituelen en medicinale ceremoniŽn.