Vindt u het leuk om uw ervaringen te delen? Schrijf dan een berichtje in
Mijn gastenboek

Ik ben aangesloten bij:

BATC Beroepsorganisatie
Natuurgeneeskundig
Therapeut

Aangesloten bij;

Cam Coop
Geschillencommissie Complementaire Behandelvormen

NOAG
Nederlandse Orde Alternatieve Genezers

KvK nr. 34257722

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emotional Freedom Techniques – behoort tot één van de meest effectieve methoden om een enorm scala aan emotionele en lichamelijke problemen op een prettige, snelle en doeltreffende manier te verhelpen.

Uitgangspunt is bij EFT dat alle negatieve emotie het gevolg is van een blokkade in je energiesysteem. Energie hoort te stromen, is vluchtig, en zodra die wordt geblokkeerd voelen we dat als negatieve emotie. Geven we die geblokkeerde energie weer de gelegenheid om te stromen, dan verdwijnt de negatieve emotie. Gewoonlijk blijvend, zo is gebleken uit vele duizenden succesvolle gevallen in de afgelopen decennia.

Wat bijzonder is aan EFT is dat een gebeurtenis niet langer als probleem wordt gezien, maar de blokkade die daardoor is ontstaan. Triggerde een ervaring eerder nog een onprettige emotie, na EFT is dat meestal snel voorbij.  En hetzelfde geldt ook voor tal van lichamelijke klachten, die veelal ontstaan door geblokkeerde energiebanen. Een maagzweer is daar een goed voorbeeld van. Haal je de oorzaak van een lichamelijke klacht weg, de blokkade, dan krijgt het lichaam weer de gelegenheid om zich te herstellen.

Maar niet alleen bij meer dan 85% van de emotionele en lichamelijke klachten is EFT bijzonder doeltreffend gebleken. Het is zonder meer één van de meest effectieve methoden om je leven in de richting te laten gaan die jij wilt. Het zijn namelijk bovenal onze overtuigingen die een doel tegenhouden, niet de omstandigheden. Overtuigingen zijn verankerd in ons energiesysteem. Beperkende overtuigingen loslaten is wat meestal nodig is om weer gemakkelijk en effectief in de richting van je doel te gaan. EFT is daarvoor een uitgelezen methode.

EFT werkt door het zachtjes kloppen op verschillende (hoofd-)meridiaanpunten van je lichaam, terwijl je bepaalde woorden herhaalt. Iedereen kan het leren en het mooie aan EFT is dat de methode is ontwikkeld om zèlf mee aan de slag te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EFT Therapie
Emotional Freedom Techniques